Go down
gabadoo
gabadoo
Παλιό μέλος
Παλιό μέλος
Info
Male
Mηνύματα : 1311
Μοντέλο : V-Strom
Κράνος : Schuberth S1

Εναλλακτική  κοινότητα "Πελίτι" Empty Εναλλακτική κοινότητα "Πελίτι"

13/3/2011, 9:28 pm
"Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι άναψε ένα φως"

Οχι δεν ειναι καποια κοινοτητα αποτοξινωσης ναρκομανων....
Χμ.....το ερεθισμα μου δοθηκε στο ξαφνικο,στα αναπαντεχο
Και αρχισα να διαβαζω για την προσπαθεια αυτων των χαρισματικων πραγματικα ανθρωπων
που την κλαψομουνιαση την εχουν βγαλει ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ απο την ζωη τους
"Τι μας ταιζουν,ολο δηλητηρια,μακρι να ειχαμε,μακαρι να καναμε,μακαρι εκεινο μακαρι το αλλο..."
και τρεχουν με τα παιδια τους στα Goody's να τα ταισουν ζουμερες πλαστελινες....

http://www.peliti.gr/

"Πελιτι" στα ποντιακα σημαινει βελανιδια,ενα δεντρο με δυνατες ριζες,συμβολο μακροημερευσης
και δυναμης....

"Από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά για να μην χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα"

Εναλλακτική  κοινότητα "Πελίτι" Peliti-xeria%20copy

Το Πελίτι ξεκίνησε από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη Εναλλακτική  κοινότητα "Πελίτι" Sainatoudis_panagiotis1

ως προσωπική του ανάγκη το 1995.
Σήμερα αγκαλιάζει πολλούς και μάλιστα διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Οι βασικοί στόχοι του "Πελίτι" είναι:
η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών,
η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος,
η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Φιλοσοφικό υπόβαθρο του "Πελίτι"

Ξεκινάμε από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι' αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας. Κατά συνέπεια ο καθένας μας κρατάει ένα μέρος από τη λύση των προβλημάτων σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είμαστε θύματα καταστάσεων ούτε φταίνε οι άλλοι γιa αυτά που ζούμε εμείς. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα θετικά πράγματα που γίνονται και αυτά ως δια μαγείας αυξάνουν.

Δε γνωρίζουμε τι είναι το καλό και τι το κακό. Δε γνωρίζουμε γιατί γίνονται κάποια γεγονότα. Αν δούμε τα πράγματα μέσα στην πορεία του χρόνου, αυτό που σήμερα είναι πόνος αύριο θα είναι χαρά και μετά μπορεί να είναι πάλι πόνος και ούτω καθεξής.

Δεν έχει σημασία η κοινωνική ή η οικονομική μας θέση. Η σκέψη μας είναι πολύ δυνατή και αρκετή για να κατευθύνει τα πράγματα. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν.

Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Δεν καταναλώνουμε και δεν στηρίζουμε τα προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές.

Εαν σας προκαλεσε το ενδιαφερον,πηγαινετε στο λημμα "Φιλοσοφικο υποβαθρο" και ριξτε
μια ματια

Απιστευτος τυπος ο Παναγιωτης,απιστευτη πρωτοβουλια,εκπληκτικη θεωρηση των πραματων
και των καταστασεων,αξιος Ελληνας ,με την παλια καλη εννοια και οχι του Ελληναρα-Νεοελληνα

Πραγματικα αναψε Φως!!!!

Και φυσικα τετοιες πρωτοβουλιες μου αρεσουν και τις στηριζω
Απο το να πληροφορησω τους οποιους Φιλους μου,εως και να τις στηριξω οικονομικα
απο το υστερημα μου
Ενα μικρο χρεος απεναντι στο παιδι μου,στην Ελλαδα που θα του παραδωσω....

Δεστε το,αξιζει!!!

gabadoo
gabadoo
Παλιό μέλος
Παλιό μέλος
Info
Male

Εναλλακτική  κοινότητα "Πελίτι" Empty Re: Εναλλακτική κοινότητα "Πελίτι"

13/3/2011, 9:37 pm
Eιναι μια σειρα βιντεακια απο την σειρα "Αληθινα σεναρια"
(Αρε εκπληκτικη Κρατικη τηλεοραση.......μονο σε σενα μπορεις να βλεπεις κατι τετοια)
Βαζω το πρωτο

gabadoo
gabadoo
Παλιό μέλος
Παλιό μέλος
Info
Male

13/3/2011, 9:39 pm
Οταν ανεβω Καβαλα να δω τον Παναγιωτη θα τους επισκευτω εκει στο Μεσοχωρι.....
gabadoo
gabadoo
Παλιό μέλος
Παλιό μέλος
Info
Male

13/3/2011, 10:04 pm
Να πω οτι ηδη απο περυσι τους εχω στειλει μοσχευματα απο τις ελιες μου στο χωριο,μια παμπαλαια ποικιλια
που ονομαζεται "Χωραιιτκο" (οι ιδιοι μου ανελυσαν τι και πως και απο που καταγεται,ποσους αιωνες φυεται
και καλλιεργειται στον Ελλαδικο χωρο κτλ κτλ....)και μου εστειλαν δυο ποικιλιες αμπελιου μια Μοσχοφιλερο
για λευκο κρασι,και μια Κολλινιατικο για κοκκινο (ροζε δηλαδη) που θα φυτεψω στο χωριο

Αυτοι με βοηθησαν και με την επιλογη των ποικιλιων για τον συγκεκριμενο τοπο που θα φυτεψω το αμπελι,
με πληροφορησαν για την Ιστορια τους,ε κατατοπισαν για την αλκαλικοτητα των δειγματων χωματος που τους
εστειλα και αλλα πολλα...

Εφοσον εχω τον χωρο (το κτημα στο χωριο) την παραδοση (ακομα εχω μπροστα μου την εικονα του
Γερου μου να ανακατευει το κρασι κατα την ζυμωση)ηρθε η ωρα στα 42 μου να εχω το δικο μου βαρελακι....
Ως παραδοση για παρτη μου και για τα φιλαρακια μου...
Και τσιπουρον θα εχομεν,οι μασγαλαδες να ειναι καλα οπου θα φτιαξωτο ρακοκαζανο
Καθηγητα Αμπο,θα σας χρειαστω σε εκεινην την φαση
Ολεεεεεε
Postman
Postman
Αρχαίο μέλος
Αρχαίο μέλος
Info
Male
Mηνύματα : 5672
Μοντέλο : John Deere 990HP
Κράνος : M-1935 απο τον πολεμο.

https://www.youtube.com/hornetkav

14/3/2011, 3:45 pm
gabadoo wrote: Οταν ανεβω Καβαλα να δω τον Παναγιωτη θα τους επισκευτω εκει στο Μεσοχωρι.....

και εγω και εγω .... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top